11 Mart 2014 Salı

CEVİZLİ ERİŞTE


Bazen Ece'yi okuldan aldıktan sonra annemlere giderim. Ece ananesi ve dedesiyle zaman geçirsin hemde birlikte yemek yiyelim diye. Geçenlerde yolumuz yine annemlere düştü ama bu sefer yemeğe geç kalmıştık.
Annem de bize bu şahane cevizli erişteyi hazırladı.
Annemin memleketten getirdiği erişteler ince yufkadan hazırlandığı için hazır satılanlara göre daha ince ve uzun. Biz yapışmaz yayvan tencerede hazırladık. Tepsiye hazırlayıp, fırınlayarak da yapabilirsiniz.



Cevizli Erişte için Malzemeler;
  • Yarım kilo kadar erişte
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Cevizli Erişte Yapılışı;
  • Eriştenin yarısını (iki avuç dolusu kadar) süzgeçte suya tutun ve süzün.
  • Yapışmaz yayvan tencereye yıkadığınız erişteleri koyun.
  • Üzerine iri öğütülmüş ceviz içini ve şekeri serpin.
  • Yağın yarısını da kaşıkla üzerine gezdirin. (tereyağı kullanacaksanız önceden eritin)
  • Kalan erişteyi de (iki avuç dolusu kadar) aynı şekilde suya tutup, süzün ve üzerine yerleştirin.
  • Yağın kalanını da üzerine gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve ve erişteler yumuşayıncaya kadar ısıtın (ortalama 10-15 dakika kadar)
  • Altı biraz kıtır,yumuşacık erişte yemeye hazır.
  • Siz üzeri de kızarmış severseniz fırınlamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Not; İsterseniz erişteyi aynı şekilde peynirli de hazırlayabilirsiniz, tabi şeker eklemeden :)