29 Mart 2014 Cumartesi

KÖRİLİ TAVUK


Köri, kokusu yoğun tadı keskin bir Hindistan baharatıdır. Tavuk yemeklerine çok yakıştırırım. 14 yıl önce öğrenmiştim bu tarifi ve o günden beri evime misafir olan herkese pişirmişimdir :))
Tava yemeği olarak hazırladığım bu tarif umarım beğeninizi kazanır. Tava yemeği hakkında hazırladığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Körili Tavuk için Malzemeler;

  • 3-4 parça tavuk bonfile
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy kaliforniya biberi (sarı, yeşil, kırmızı)
  • 1 adet kabak
  • 1/2 kutu krema (100ml)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri (daha az kullanabilirsiniz)
  • Tuz

Körili Tavuk Yapılışı;
  • Tavukları uzunlamasına şerit halinde doğrayın.
  • Sebzeleri jülyen doğrayın.
  • Büyük bir tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve kızdırın. Tavukları ekleyip kavurun.
  • Pişen tavukları bir tabağa çıkarın.
  • Tavada sebzeleri kavuracağız. Pişme sırasına göre; havuçları ekleyip 1 dakika kadar kavurun, kabakları ekleyip 1 dakika daha kavurun ve en son biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sebzelerle tavukları birleştirme zamanı :)
  • Şimdi içine tuz, köri ve kremayı ekleyip karıştırıyoruz ve 2-3 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırma işini spatula ile yaparsanız sebzeler daha az ezilirler.
  • Körili tavuğumuz hazır. Pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.