17 Ekim 2015 Cumartesi

PEYNİR TABAĞI



Çok çeşitli yerel peynirlerimiz bulunmaktadır. Bu peynirleri farklı tatlarla kombine ederek göze ve damağa hitap eden peynir tabağı hazırlamak mümkün.

Peynir tabağı hazırlarken kullanacağınız peynirlere çeşitlilik vermelisiniz. Yoğun tat sevenler için rokfor veya tulum peyniri, yumuşak peynir sevenler için dil peyniri, tuzlu ve sert peynir sevenler için örgü peyniri güzel bir seçim olacaktır. Ayrıca farklı kokusu ve füme tadıyla isli çerkez peyniri, dağlarda toplanan çeşitli otların içine katılmasıyla yapılan Van'ın otlu peyniri, Kars'ın eski kaşar peyniri, içine katılan salça ile farklı bir tada sahip bonus sürk peyniri de iyi birer seçim olacaktır. Hatta farklı görünümlere sahip peynir topları da hazırlayıp tabağınıza ekleyebilirsiniz.
Bazı peynirleri peynir tabağına dilimleyerek koyarken bazılarını kalıp halinde koymayı tercih edebilirsiniz, böylelikle herkes yiyebileceği kadar alır ve ziyanın önüne geçilmiş olunur.







Tabağınızı şekillendirmek için farklı tatlara yer verebilirsiniz. Pastırma, kuru et, jambon gibi şarküteri çeşitleri, incir, kayısı, üzüm gibi kuru meyve çeşitleri, ceviz, fındık gibi yemişler, roka, tere gibi yeşilliklerle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz. Tabi mevsimiyse taze incir ve üzüm de kullanabilirsiniz.




Kahvaltı masasına, Yılbaşı masasına, Özel günlerinizde hazırlayacağınız masanıza, Kokteyl davetlerine, İçki masasına kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder