16 Mart 2014 Pazar

YOĞURT ÇORBASI


Yoğurt çorbası en bilindik, en çok yapılan en klasik çorbadır. Yoğurdun hafif ekşimsiliği, nanenin ferahlatan tadı ile birleşince bu enfes çorba ortaya çıkıyor.



Yoğurt Çorbası için Malzemeler;
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (ajda bardak)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardak kaynar su
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz, Nane

Yoğurt Çorbası Yapılışı;
  • Pirinçleri yıkayın ve kaynar su ile birlikte tencereye koyun.
  • 15 dakika kadar pirinçleri pişirin.
  • Bir kabın içinde yumurtayı, yoğurdu ve unu iyice karıştırın, çorbanın suyundan biraz alın yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu yoğurdun kesilmemesini sağlayacaktır.
  • Hazırladığınız karışımı yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan da karıştırın.
  • Çorbaya tuzu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Cezvede yağı kızdırın. Altını kapatın ve içine  naneyi ekleyip karıştırın. Böylelikle naneler yanıp kararmaz.
  • Sosu tencereye dökün, karıştırın. Afiyet olsun.
Bu tarifimi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)