29 Mart 2014 Cumartesi

Tava Yemeği Yapmanın Püf Noktaları

Hazırlayacağınız tava yemeklerinde dikkat etmeniz gereken noktaları madde madde sizinle paylaşmak istiyorum.
  • Etli bir yemek yapacaksak ilk önce eti pişirmekle işe başlayacağız. Tavada pişireceğiniz et kısa sürede pişeceği için antrikot, bonfile gibi yumuşak ve iyi etler tercih edilmeli. Tavuk eti kullanacaksanız önceden marine etmeniz daha iyi sonuç verecektir. 
  • Tavuk etini en kolay tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp bekletebilirsiniz. Başka lezzetlerle de marine edebilirsiniz. Benim tavuk etinde en sık kullandığım marine; süt, kuru soğan, karabiber ve tuz karışımıdır. Ne kadar uzun süre bekletirseniz etiniz o kadar lezzetlenecektir.
  • Tavanızı geniş seçmelisiniz. Koyduğunuz et yada sebzeler tavaya temas etmeli eğer çok dolu olursa sularını salacaktır ve kavrulma yerine haşlanacaklardır. Buda yemeğinizin tadını etkileyecektir. 
  • Pişirme işlemine geçmeden önce mutlaka tavanızı kızdırmalısınız. 
  • Sebze ve et harlı ateşte pişeceği için keserken boyutlarını iyi ayarlamalı, dışını yakmayacak içini pişirecek ebatta olmalı. Tavanın başından ayrılmayın :))
  • Karıştırmak için kaşık yerine spatula tercih edin yada yeteneklerinizi konuşturup zıplatarak çevirin. Bunu yapma sebebimiz sebzelerimizin ezilmesini en aza indirmek.

Bütün püf noktalarını öğrendiğimize göre pişirme işlemine geçebiliriz. 
  • Eti 15 dakika kadar marine edin. (en kısa süre)
  • Et ve sebzeleri istediğiniz boyutta doğrayıp hazırlayın.
  • Tavanızı ocağa koyun biraz zeytinyağı ekleyin ve harlı ateşte kızdırın.
  • Etlerinizi kızgın tavaya koyun ve kavurun.
  • Kavrulan eti kenara alın. 
  • Tavaya pişme sırasına göre sebzeleri ekleyip kavurun. (soğan, havuç, biber gibi..)
  • Kavrulan sebzelere etleri ve baharatları da ekleyip harmanlayalım.
  • Tava yemeği hazır. Afiyet olsun.