7 Mart 2014 Cuma

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Kolay pişiyor, değişiklik arayanlara alternatif bir pilav.

Arpa Şehriye Pilavı için Malzemeler;
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (artırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Tuz


Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı;
  • Yayvan, yapışmaz tencerede tereyağını eritin ve zeytinyağını ekleyin.
  • Şehriyeleri yıkayın ve tencereye koyun.
  • Sürekli karıştırarak, şehriyeler kahverengileşinceye kadar kavurun. (her tarafı eşit kavrulması için sürekli karıştırın) 
  • Kaynar suyu ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın, ve pişirin.
  • Suyunu çekince altını kapatın 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Sos yada salata ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder