29 Mart 2014 Cumartesi

TOSKANA USULÜ DOMATES ÇORBASI


Jamie Oliver'ı çok uzun zamandır takip ederim. Dünya mutfaklarındaki değişik tat ve baharatları kendi tarzında harmanlayıp pratik, lezzetli ve harika sunumlara sahip yemekler ortaya çıkarıyor.
Bu çorba adından da anlaşılacağı gibi İtalya'nın Toskana bölgesine ait bir tarif. Özellikle bayat ekmek değerlendirme kısmı çok dikkatimi çekmişti ve denemeye karar verdim.





Toskana Usulü Domates Çorbası için Malzemeler;
  • 4 su bardağı domates rendesi 
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal fesleğen 
  • 1 adet çili (şili) biberi (çok acı istemezseniz yarım kullanın)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 4-5 dilim fırınlanmış bayat ekmek 
  • 50 gr kaşar peyniri

Toskana Usulü Domates Çorbası Yapılışı;
  • Zeytinyağını tencereye koyun, ince doğradığınız yada rendelediğiniz sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin.
  • İnce kıydığınız fesleğenleri ve çili biberini de ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
  • Domatesleri ekleyin. Ben yazın blenderdan geçirerek hazırladığım konserve domateslerden kullandım. Siz ister konserve domates kullanın ister normal domates kullanın.
  • Bütün domates kullanacaksanız 10 dakika kaynattıktan sonra blenderdan geçirin.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatları ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Ekmekleri elinizle orta büyüklükte bölün yada bıçakla dilimleyin ve 10 dakika fırınlayın.
  • Tencereyi kapatın, içine fırınlanmış bayat ekmekleri ekleyin. Taze ekmek koyarsanız çorbanız lapa olur.
  • Kaseye çorbayı koyun, üzerine biraz kaşar rendeleyin, fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.