7 Mayıs 2014 Çarşamba

PATATES PÜRESİ-1


Size vereceğim bu patates püresinin tarifinde tek fark var, patatesleri su yerine süt içinde haşlıyoruz. Süt içinde haşlanan patatesler püre haline getirildiğinde sünen bir kıvamda olmayacaklar ve servis yapması da çok kolay olacak :)
Patates püresini dilediğiniz yemek yanında dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz, hayal gücünüzü çalıştırın :)) Tarif geliyor..



Patates Püresi için Malzemeler;
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı süt (400cc)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Patates Püresi Yapılışı;
  • Patetesleri soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye patatesleri koyun ve üzerine sütü ekleyip haşlamaya başlayın.
  • Arada kontrol etmeyi unutmayın, sütten dolayı altı çabuk tutabilir.
  • Patatesler pişince içine yağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kaşar peyniri kullanacaksanız bu aşamada ekleyin.
  • Blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Sıcak veya ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder