13 Mayıs 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE


Sultani bezelye baharın habercisi olan sebzelerden biridir ve ömrü maalesef çok kısadır. 3 yada 4 hafta kadar pazar tezgahlarında görebilirsiniz. Ve tam bitti diye üzülürken bu hafta pazarda buldum, hemen alıp bu körpe bezelyeleri zeytinyağlı pişirdim. Tarif geliyor...

Zeytinyağlı Sultani Bezelye için Malzemeler;
  • 500 gr sultani bezelye
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker yada 2 adet küp şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yapılışı;
  • Bezelyelerin uç kısımlarını kırın, kılçıkları varsa temizleyin ve yıkayın.
  • Kuru soğanı soyup, yıkayın ve uzunlamasına ince inçe doğrayın.
  • Soğanları yayvan bir tencereye koyun ve yayın.
  • Sarımsakları soyun ve soğanların üzerine uzunlamasına doğrayarak ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin.
  • Domateslerin yarısını soğanların üzerine dizin.
  • Sultani bezelyeleri domateslerin üzerine dizin.
  • En üste tekrar kalan domatesleri dizin.
  • Tuz, şeker ve yağı domateslerin üzerine gezdirin. Domatesler çok sulu değilse yarım çay bardakta su ekleyebilirsiniz.
  • Tencerenizi ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın, 40-50 dakika ağır ağır pişirin.
  • Sıcak yada ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.