6 Mayıs 2014 Salı

BÖRÜLCE SALATASI


Bu tarifimde börülceleri haşladıktan sonra kavurdum böylelikle haşlanan sebzenin o kendine has çiğ kokusu gitmiş oldu. Siz de börülce salatasını bir de böyle deneyin, bakalım beğenecek misiniz? Tarif geliyor..

Börülce Salatası için Malzemeler;
  • 500 gr taze börülce
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 kök taze soğanın yeşil kısımları
  • 6 dal kişniş yada maydanoz
  • 6 yaprak reyhan
  • Tuz, pul biber


Börülce Salatası Yapılışı;
  • Taze börülcelerin saplarını kırın ve uzunluklarına göre 2-3 parçaya bölün, sonra yıkayın ve süzün.

  • Tencereye su koyun, kaynayınca börülceleri içine atıp 15 dakika kadar haşlayın. Börülcelerin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişen börülceleri süzün.
  • Geniş, yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağını koyun, ayıklayıp rendelediğiniz sarımsakları ve börülceleri ekleyin.

  • Bir spatula yardımıyla arada karıştırarak 5 dakika orta ateşte kavurun. Spatula özellikle kavurma işlemlerinde sebzelerin ezilmemesi için çok kullanışlı bir alettir, bu da aklınızda kalsın :)
  • Tuz ve pul biberi ekleyip bir tur karıştırın ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta yeşillikleri yıkayın, süzdürün ve ince ince kıyın.
  • Ilınan börülcelere yeşillikleri ekleyip harmanlayın.
  • Börülce salatasını servis yapacağınız tabağa koyun, dilerseniz domateslerle süsleyip renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum... 
Sevgiler :)