28 Mayıs 2014 Çarşamba

SEBZE SOTE



Sebze soteyi çok sık yaparım. Bütün yemeklerin yanına garnitür olarak yapılabilir, kahvaltıya soslu yada yoğurtlu olarak hazırlanabilir. Özellikle dolapta tek tük sebzem kaldıysa sonu sotelenmektir :)

Sebze Sote için Malzemeler;
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 3 adet yeşil köy biberi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz



Sebze Sote Yapılışı; 
  • Sebzeleri güzelce temizleyin ve 1cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Havuçları pişme süresini kısaltmak için biraz daha ince yapabilirsiniz.
  • Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdırın.
  • Burada dikkat edilmesi gereken nokta sebzeleri pişme sürelerine göre tavaya eklemek.
  • Öncelikle havuçları tavaya ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyin.


  • Kabakları ekleyin üç dört defa karıştırın sertliği hafif gidince biberleri ekleyin.
  • Biberler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak sotelemeye devam edin.

  • Sotelenen sebzeleri servis tabağına alın, ister sade isterseniz domates sos veya yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun :)