6 Haziran 2014 Cuma

KAPARİ VE ZEYTİNLİ KAĞITTA LEVREK



Academia Barilla ve Çekmece Yayınlarının düzenlemiş olduğu etkinlikte, yaptığımız ve afiyetle yediğimiz bir lezzetin tarifi var sırada. Kağıtta balık pişirmek hem çok pratiktir hem de sofrada övgüleri almanızı sağlayacaktır :) Kağıt ve folyo balığın suyunu muhafaza etmesini sağladığı için lezzetini artırıyor. Levreğin kapari ve zeytin ile birleşimine ise bayılacaksınız. Buyurun tarife...
Etkinlik ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Kapari ve Zeytinli Kağıtta Levrek için Malzemeler;
  • 2 adet levrek (fileto halinde)
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 10 adet zeytin (sevdiğiniz bir çeşit olabilir)
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 dal biberiye
  • 3-4 yaprak adaçayı
  • Tuz, karabiber

Kapari ve Zeytinli Kağıtta Levrek Yapılışı;
  • Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve elma dilim şeklinde kesin.
  • Patatesleri tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Ben patatesi biraz daha pişmiş sevdiğim için 10-15 dakika kadar haşlıyorum.
  • Balıkları hazırlamaya geçmeden önce 180 derecede fırını çalıştırın.
  • Balığı pişireceğiniz fırın tepsisine alüminyum folyo açın, onun üzerine de yağlı pişirme kağıdını açın.
  • Balık filetoları tuz ve karabiberle tatlandırıp, pişirme kağıdı üzerine dizin.  
  • Patates, zeytin ve kapariyi balıkların üzerine ekleyin.
  • Yıkanmış biberiye ve adaçayını balıkların üzerine serpiştirin ve son olarak zeytinyağı gezdirin.


  • Önce yağlı kağıdı sonra alüminyum folyoyu hava almayacak şekilde kapatın. Burada dikkat etmeniz gereken şey folyonun doğrudan yiyeceğe değmemesi.  


  • Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Pişen levrekleri servis tabağına alın, üzerine maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun :),