2 Haziran 2014 Pazartesi

TÜRK SUŞİ


'Arçelik Mucize Lezzetler' etkinliğinde Refika ile hazırladığımız lezzetler arasında bir de bu tarif vardı ki sormayın gitsin... Refika'nın neredeyse ilk özgün tariflerinden, deneme sırası şimdi bize geldi, eee sonuç ne derseniz benden geçer not almıştır efendim :))
Etkinlik sırasında yapım aşamalarını fotoğraflamadığım için tarifi ekleyememiştim ve iş uzadı da uzadı :) ta ki geçen haftaya kadar. Çay bahçemizde Duru'nun doğum gününü kutladık ve ben bu minik suşileri hazırladım ve bu sefer fotoğrafladım :) Tarif geliyor...



Türk Suşi için Malzemeler;
  • 1 adet yufka
  • 100 gr tulum peyniri
  • 10 tane ceviz içi
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 adet çengelköy salatalık
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 çay bardağı soya sosu

Türk Şusi Yapılışı;
  • Salatalığın kenar kısımlarını uzunlamasına doğrayın, orta kısmı çıkarın böylelikle sulanmayı engellemiş olursunuz.
  • Kayısıları uzunlamasına doğrayın.


  • Yufkayı tezgaha açın üç tarafını kare olacak şekilde kesin, bir tarafını içe katlayın.
  • Kare şeklinde olan yufkayı uzunlamasına ortadan ikiye kesin.


  • Kenar kısımdan 2 cm boşluk bırakın.
  • Yufkaya boydan boya elinizle parçaladığınız tulum peynirini yayın.
  • Üzerine kayısı parçalarını, elinizle üç dört parçaya böldüğünüz ceviz içlerini ve salatalık parçalarını koyun.
  • Yufkayı sıkıca sarın, istediğiniz ebatta dilimleyin ve servis tabağına yerleştirin.


  • Soya sosunu bir sos kasesi içine dökün ve servis tabağına koyun.
  • Tabağı süslemek için nane ve kayısı dilimleri kullanabilirsiniz. 
  • Üzerine balı gezdirin.
  • Suşileriniz servise hazırdır, dilerseniz soya sosuna batırarak dilerseniz sade olarak yiyebilirsiniz.