6 Aralık 2013 Cuma

ÇİKOLATALI MİLFÖY



Lokmalık, leziz, hem göze hem mideye hitap eden bir tat. Çikolatalı milföyü çay saatine ve doğum günü masalarına  hazırlayabilirsiniz.

Çikolatalı Milföy için Malzemeler;
  • 5 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı biraz iri öğütülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker


Çikolatalı Milföy Yapılışı;
  • 1 adet milföy hamurunu ortadan ikiye kesin, sonra her parçayı dört eşit parçaya kesin (8 parça olacak)
  • Kestiğiniz bir parçayı elinize alın ve bir bıçak yardımıyla içine çikolatalı fındık ezmesini sürün. (fazla sürmeyin pişerken kenarlarından akıyor)
  • Hamuru yuvarlayın birleştiği yerde hamuru açılmaması için parmak ucunuz ile şeklini bozmadan birleştirin.
  • Fındık ve şekeri bir kase içinde karıştırın.
  • Hazırladığınız mini milföylerin her tarafına bu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 150 derece de üstü biraz kızarana kadar pişirin. Dikkat edin kolay yanıyor, sık sık kontrol edin.
  • Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.