22 Aralık 2013 Pazar

PAÇANGA BÖREĞİ #yemekfirtinasi 14.gün


Yemek Fırtınası 14.gün ödevi;

14. gün: Bloglardan uygulayıp beğendiğiniz, favori lezzetim dediğiniz tarifiniz hangisi. Haydi tarifi aldığınız blog adresiyle birlikte tarifi uygulayıp paylaşın.

Bugün sizlere paçanga böreği yaptım :)
Canım arkadaşım Zerrinciğimin (http://www.misssgibi.com/pacanga-boregi/)sayfasından uygulayıp çok beğendiğim bir tariftir paçanga böreği. Denediğim paçanga böreği tarifleri arasında en leziz olan buydu. Zerrinin bir çok tarifini denemişliğim, bir çoğununda tadına bakmışlığım vardır. Bu tarifi deneyin bir daha asla masanızdan eksik etmeyeceksiniz.

Paçanga Böreği için Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 12 dilim pastırma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Kızartma için 1/2 zeytinyağı (sıvı yağ)


Paçanga Böreği Yapılışı;
  • Yufkaları üst üste açın önce ortadan ikiye kesin sonrada her yarımı üç eşit parçaya kesin. Bir yufkayı 6 eşit parçaya kesmiş olacaksınız, toplamda 12 adet üçgen yufkanız olacak.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun içine ince kıyılmış biberleri ekleyin soteleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin ve tavaya ekleyin, suyunu çektirin.
  • Sarımsakları rendeleyin tavaya ekleyin ocağın altını kapatıp birer tutam baharatları ekleyin.
  • Yufkayı tezgaha açın orta kısmına pastırmayı, rende kaşarı üzerinede domatesli sosu koyun, yufkanın uç kısımlarını ortada birleştirin ve fazla sıkı olmadan sarın.
  • Kızartma yağını tavada kızdırın ve böreklerinizi kızartın.
  • Fazla yağını çektirip servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.