23 Aralık 2013 Pazartesi

FIRINDA SOMON BALIĞI #yemekfirtinasi 15.gün


Yemek Fırtınasının 15.gün ödevi;

15. gün: Yemek dediğin hem mideye, hem göze güzel gelmeli. En süslü yemeğiniz ve en süslü tabağınızı bizler için hazırlar mısınız? Gözlerimiz bayram etsin. :)

Bugün sizler için fırında somon balığı pişirdim :)
Somon balığı çok faydalı ama bir türlü sevemediğim bir balıktır. Ama hamilelik döneminde napsam da bu balığı yenilebilir hale getirsem diye birçok girişimim olmuştur :) Hele de kızım ece'ye yedirmek için neler yapmazdım. Ortaya bir sürü tarif çıktı, sırayla bu tariflerimi tekrar pişirip, resimleyip sizlerle paylaşacağım. Fırında somon balığı tarifim eşim ve kızım onaylıdır. Otlu patates püresi ile servis ettim, tarife buradan ulaşabilirsiniz. Sizde fırında somon balığını deneyin derim, pişman olmayacaksınız.



Fırında Somon Balığı için Malzemeler;
  • 3cm genişliğinde kesilmiş 4 parça somon balığı 
  • 1/2 sarı renk kaliforniya biberi
  • 1/2 kırmızı renk kaliforniya biberi
  • 2 adet sivri biber
  • 1/2 kuru soğan
  • 300gr. ıspanak (tepeleme yemek tabağı kadar)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber


Fırında Somon Balığı Yapılışı;
  • Tavaya zeytinyağını koyun ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin, soteleyin.
  • Soğanı şerit halinde kesin. Biberleri jülyen doğrayın ve tavaya ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Ispanakları yapraklarını ayıklayın ve yıkayın, iki üç parçaya elinizle bölün.
  • Arada karıştırarak sotelediğiniz biberler yumuşayında ıspanakları ekleyin ve rengi dönene kadar karıştırarak soteleyin.
  • Ocağı kapatın, biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. (isteğe bağlı kekik)

  • Somon balıklarını balıkçınızdan alırken derisini soydurun, kemik kısmını çıkarttırın, iri kılçıklarını aradan temizletin ve orta kısmını oyuk şeklinde kestirin. (bu sefer balıkları eşim aldığı için küçük kestirmiş balıkları :))  )
  • Tepsiye yağlı kağıt açın.
  • Somon balıklarının orta oyuk kısımlarına hazırladığınız sebzeyi doldurun.
  • 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.   
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)