27 Aralık 2013 Cuma

HAMBURGER #yemekfirtinasi 20.gün


Yemek Fırtınasının 20.gün ödevi;

20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)

İstinyepark içinde bulunan Punto Restaurant sık uğradığım mekanlardandır. Makarna, Pizza ve Hamburger en sık yediğimiz yemeklerdir. Bugün #yemekfirtinasi için hamburger yapacağım. Punto'nun sunum şeklini ve lezzeti sizin için yakalamaya çalışacağım :)

Hamburger Malzemeleri;
  • 6 adet hamburger ekmeği
  • 6 adet kornişon turşu
  • 6 yaprak kıvırcık
  • 2 adet orta boy domates
  • 6 ince dilim beyaz köy peyniri
  • Karamelize soğan 

Hamburger Köftesi Malzemeleri;
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 dilim ekmek
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşık zeytinyağı

Hamburger Köftesi Yapılışı;
  • Soğanı, maydanozu ve ekmekleri rondodan geçirin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
  • Elde ettiğiniz köfte malzemesini 6 eşit parçaya bölün, yuvarlak yassı köfteler elde edin.
  • Köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
Hamburger Yapılışı;
  • Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin. Alt kısmına sırasıyla; bir adet kıvırcık yaprağını açın, köfteyi koyun, bir adet turşuyu dilimleyip koyun, enine kestiğiniz bir dilim domatesi koyun, karamelize soğanı koyun, bir dilim köy peynirini koyun. Köfteniz hazırdır.
  • Karamelize soğan tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 
  • Hamburgerinizi fırında dilim patates ve fesleğen sos ile servis ediniz. Afiyet olsun.