2 Aralık 2013 Pazartesi

MUHAMMARA



Muhammara yani ezme, benim dolabımdan hiç eksik olmaz. Acıktığım zaman yemek yemektense kolayından ezme yemişliğim çoktur :) Bu tarifime babam sayesinde yeni bir lezzet daha girdi, közlenmiş kırmızı biber ve sonuç ımmmm şahane.

Muhammara için Malzemeler;
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı ceviz içi

Muhammara Yapılışı;
  • Salçayı, zeytinyağını, rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsağı ve bütün baharatları bir kaba alın ve iyice karıştırın.
  • Cevizi ekleyin, karıştırın.
  • Kıvamı çok katı olursa biraz zeytinyağıyla açabilirsiniz.
Not; Dolapta közlenmiş kırmızı biberiniz varsa 2-3 adet biberi çatalla iyice ezdirip içine ekleyin, daha cıvık bir kıvamı olacak ve tadı damağınızda kalacak :)