10 Aralık 2013 Salı

ZENCEFİLLİ BAL #yemekfirtinasi 3.gün



Yemek Fırtınasının 3.gün ödevi;

3. gün : Kışın vazgeçilmezi Hep çay hep kahve olmaz. Kış yaklaştı. İçimizi ısıtacak bir içecek tarifi yapalım, yaratıcılığımızı konuşturalım.

Şimdiye kadar markete gidip reçel ya da bal almışlığım yoktur. Genelde bildiğimi yaparım, yapmaya çalışırım ya da bilen birinden alırım :)
Babamın arıları vardı, bundan önceki evimizin bahçesi olduğu için merak salmıştı arıcılığa. Etrafta çoğunlukla çam, böğürtlen, ıhlamur ağaçları vardı, balın tadını siz düşünün artık... ne lezzetli ballar yediğimi bilemezsiniz :) ben balın çok şifalı olduğunu düşünürüm kızıma da yaşını doldurduğu günden beri bal yediririm her gün bir kaşık bal.
Kışın bu soğuk günlerinde hem ısınmak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için Zencefilli bal karışımını evinizden eksik etmeyin.

Zencefilli Bal için Malzemeler;
  • Yarım kilo bal
  • 3 adet taze zencefil


Zencefilli Bal Yapılışı;
  • Zencefilleri soyun ve ince şerit halinde dilimleyin.
  • Yarım kiloluk kavanoza zencefilleri koyun, üzerine bal ekleyin.
  • Bu karışımdan bir yemek kaşığı alıp kaynar suya ekleyin ve için. Afiyet olsun. 
Not; Bitki çaylarını tatlandırmakta da kullanabilirsiniz.