14 Aralık 2013 Cumartesi

ŞAKŞUKA #yemekfirtinasi 7.gün


Yemek Fırtınasının 7.gün ödevi;

7. gün : Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz?

Kızartmanın her türlüsünü severim. Kızaran ve lezzeti olmayan bir yemek yoktur bence ve bu günkü ödevimiz de kolay yerden geldi :)) Kızartmayı zeytinyağıyla yapanlardanım daha doğrusu evime giren yağlar zeytinyağı ve tereyağıdır.
Enfes bir kızartma tarifi var sırada Zerrinciğim hazırlayıp sunduğu #yemekfirtinasi için yaptım :))

Şakşuka için Malzemeler;
  • 1 patates
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 bardak zeytinyağı (kızartmak için)
Sosu için;
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 /2 çay bardak zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, isterseniz fesleğen


Şakşuka Yapılışı;
  • Sebzeleri soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın.
  • Patlıcanları tuzlu suda acısı çıkana kadar biraz bekletin.
  • Sırasıyla patates, kabak, ve patlıcanları kızartın ve servis kabına alın.
  • Küçük bir tavaya yağı koyun, küçük küçük doğradığınız soğanı ve biberi soteleyin.
  • Domatesleri rendeleyin, sarımsakları rendeleyin şeker ve baharatlarla birlikte tavaya ekleyin. 
  • Sosu 5 dakika pişirin ve kızartmanın üzerine dökün.
  • Afiyet olsun.