9 Aralık 2013 Pazartesi

KAKAOLU KURABİYE #yemekfirtinasi 2.gün



Yemek Fırtınasının 2.gün ödevi;

2. gün : Çayın en güzel eşlikçisi Dışarda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider? En sevdiğiniz tarif olabilir yada yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz.



Kakaolu Kurabiye için Malzemeler;
  • 125gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kakao (25gr)
  • Bir tutam tuz
Kakaolu Kurabiye üstü için;
  • 2 paket çikolata (bitter yada sütlü)
  • Süsleme malzemesi (ceviz, bonibon, fıstık, fındık, şeker vs.)


Kakaolu Kurabiye Yapılışı;
  • Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  • Tereyağıyla ve pudra şekerini mikserinizin hamur yoğurma aparatlarıyla iyice karıştırın.
  • Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Un, kakao ve tuzu ekleyip hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Hamurunuzu dolapta 2 saat dinlendirin.

  • Hamurunuzu merdane yardımıyla açın (yapışmaması için un değil kakao serpin) İstediğiniz şekli vermek için hamuru kalıpla kesin.
  • Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin 190 derecede 7-9 dakika pişirin.

  • Çikolataları benmari usulü eritin. 
  • Pişen kurabiyelerin bir kısmını eriyen çikolataya batırın sonra süsleme malzemesine batırın ve yağlı kağıt açtığınız bir tepsiye dizin. 
  • Bütün kurabiyeler için aynı işlemi yapın. 
  • Çikolata donana kadar kurabiyeleri buzdolabında bekletin.
  • Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.