25 Aralık 2013 Çarşamba

DİL BALIKLI PIRASA ÇORBASI #yemekfirtinasi 17.gün


Yemek Fırtınasının 17.gün ödevi;

17. gün: Kış mevsimi hastalık mevsimi, şifa niyetine yaptığınız çorba tarifiniz bu sefer tüm hastalar için gelsin. :))

Bugün sizler için dil balıklı pırasa çorbası pişirdim :)
Pırasanın her halini çok severim, çok lezzetli bir sebzedir ve ne yaparsanız yapın lezzetli bir yemek çıkar ortaya. Dil balıklı pırasa çorbasında isterseniz  farklı bir balıkta kullanabilirsiniz. Bu çorba ana yemeği balık olan sofralarda masanıza hem şıklık hem de lezzet katacaktır.



Dil Balıklı Pırasa Çorbası için Malzemeler;
  • 1/2 kg pırasa 
  • 3 adet orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet temizlenmiş dil balığı
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber


Dil Balıklı Pırasa Çorbası Yapılışı;
  • Pırasaları yıkayın, yeşil kısımlarını ayırın, doğrayın ve tencereye koyun.
  • Patatesleri soyun, yıkayın, doğrayın ve tencereye koyun.
  • Tencereye 7 su bardak sıcak su koyup sebzeleri pişirin. 
  • Pişen sebzelere tuz ekleyin, blenderdan geçirin ve bunu yaparken 3 yemek kaşığı zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin, kıvamlı bir çorbanız olacaktır. (çorbanız çok katı olursa sıcak su ile kıvamı ayarlayabilirsiniz)


  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun.
  • İnce kıydığınız sarımsakları ve defne yapraklarını tavaya ekleyin biraz soteleyin. Yağa sarımsak ve defne yaprağı kokusu geçecektir.
  • Balıkları tavaya ekleyin ve arkalı önlü kızartın. Pişen balıkları ayıklayın. (dil balığı çok ince olduğundan fileto yapılamaz ama piştikten sonra kılçıkları kalın olduğundan balık dağılmadan ayrılır.)
  • Çorbayı servis kasenize alın, orta kısmına dil balığı dilimlerini koyun, üzerine karabiber ve taze kıyılmış maydanoz ekleyin. Afiyet olsun.