5 Aralık 2013 Perşembe

OT SALATASI



İçinde aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü yeşillik var. Bu salatayı hafta sonu kahvaltılarınıza, günlerinize ve akşam yemeklerinize rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Ot Salatası için Malzemeler;
  • 1 adet akdeniz kıvırcık
  • 1 bağ roka
  • 1 bağ kuzu kulağı
  • 1 bağ tere
  • 1 bağ taze soğan (yeşil kısımları)
  • 1 bağ fesleğen
  • 1 bağ reyhan
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 1/3 bağ dereotu
  • 3 dal nane
  • Sos için; 1 adet limon, 1/2 çay bardak zeytinyağı, tuz

Ot Salatası Yapılışı;
  • Bütün yeşillikleri sirkeli su yapın ve içinde yarım saat bekletin
  • Bol suda iyice yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. (sebze kurutma kaplarını kullanın)
  • Yeşillikleri istediğiniz genişlikte doğrayın ve bir kabın içinde harmanlayın.
  • Yiyeceğiniz kadar miktarı servis tabağınıza alın ve limon,yağ,tuz karışımını üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Not; Yiyeceğiniz kadar yeşilliği yıkayıp, hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ya da hepsini bir seferde yapar soslanmamış yeşilliği hava geçirmeyen saklama kabında  dolapta 3-4 gün rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.