8 Aralık 2013 Pazar

PATATES KIZARTMASI #yemekfirtinasi 1.gün İlk Yemeğim


Yemek Fırtınasının 1.gün ödevi;

1. gün : İlk yemeğim.. Mutfağa ilk girdiğiniz günü hatırlıyor musunuz? İlk yaptığınız yemek neydi? İlk yaptığımız lezzetin tarifini bugün tekrar deneyip yayınlama zamanı hikayeniz varsa onu da unutmayın

Çalışan anne babanın çocuğu olunca kendi işini kendin görmeye küçük yaşlarda alışıyorsun, hele birde kardeşin varsa.
Ben 4.sınıfa gidiyorum kardeşim de 2.sınıfa. Kardeşim ve ben okuldan eve döndüğümüzde bizimkilerin gelmesine daha çok vakit olurdu. Annem, okuldan gelince yememiz için yemeği akşamdan hep hazır ederdi. Ama ne var ki bazen dolaptaki yemeği yemek istemezdik, yaşasın salçalı ekmek :)) eee bu iş böyle devam edemezdi salçalı ekmek ye ye nereye kadar değil mi? ilk yemeğim olan patates kızartmasını öğrenmek işte bu sırada devreye girdi. Evden patatesimiz hiç eksik olmazdı, memleketten gelen bir koca çuval patates, ye ye bitmez.. Artık patates kızartması konusunda uzman sayılırım :))

Patates Kızartması için Malzemeler;
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Patates Kızartması Yapılışı;
  • Patatesleri soyun, yıkayın ve uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Yağı kızartma tencerenize alın ve iyice kızdırın.
  • Patatesleri içine atın bir kere çevirin ve kızarana kadar karıştırmayın. Alt tarafı kızardığı zaman alt üst edin diğer tarafıda kızartın.
  • Yağını iyice süzdürerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.