1 Aralık 2013 Pazar

PIRASALI KÖFTE



Pırasa en lezzetli sebzelerdendir. Pırasanın kıyma ile buluşmasından ortaya öyle şahane bir köfte çıkıyor ki asla vazgeçmeyeceksiniz. Pırasalı köfte favori köftelerim arasındadır.

Pırasalı Köfte için Malzemeler;
  • 1 kg pırasa
  • 300 gr kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek (3 yemek kaşık galeta unu)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardak galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için yağ


Pırasalı Köfte Yapılışı;
  • Pırasaları yıkayın, ince ince doğrayın ve 1 su bardağı suyla haşlayın. Suyunu iyice çektirin veya pişince süzgeçten süzün.
  • Pırasaları elinizle iyice sıkın suyu kalmasın, köftenin kıvamını bozabilir. (suyunu ayırıp daha sonra çorba yaparken kullanabilirsiniz)
  • Pırasaları isterseniz robottan geçirin, isterseniz elinizde ezdirin.
  • Kıymayı, rondodan geçen ekmeği, tuzu, karabiberi, 1 yumurtayı ve pırasaları bir kaba alıp yoğurun.
  • Bir kase de 1 yumurtayı iyice çırpın, bir kaseye de galeta ununu dökün.
  • Köfteden istediğiniz ölçüde alıp yuvarlayın, önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartma tavasına koyun.
  • Köfteleri arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.