28 Kasım 2013 Perşembe

PIRASALI TEPSİ BÖREĞİ



Pırasalı Tepsi Böreği için Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 3 adet pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber



Pırasalı Tepsi Böreği Yapılışı;
  • Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytinyağında 15 dakika ara ara karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  • 1 adet yufkayı kenarları dışarda kalacak şekilde tepsiye açın.
  • Yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırın. Beyazının içine bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve iyice çırpın.
  • Yufkaya bu karışımın yarısını fırça yardımı ile sürün.
  • İkinci yufkayı 7-8 parçaya bölün ve yarısını tepsiye yayın, üstüne karışımın diğer yarısını sürün.
  • Sotelenen pırasaları tepsinin tabanına yayın, kalan diğer yufkaları üzerine açın ve kenarda kalan yufkaları tepsinin üzerine kapatın.
  • Yumurtanın sarısını daha parlak olması için biraz zeytinyağı ile iyice çırpın ve böreğin üzerine sürün.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.