23 Kasım 2013 Cumartesi

DİBLE



Dible için Malzemeler;
  • 500 gr taze fasulye
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, Karabiber 


Dible Yapılışı;
  • Taze fasulyeleri yaklaşık 0,5 cm eninde olacak şekilde doğrayın ve yıkayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye alın ve doğradığınız soğanları kavurun.
  • Fasulyeleri de tencerenize ekleyin, 20 dakika en küçük ocakta orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun.
  • Pirinçleri yıkayın ve tencerenize ekleyin, bir tutam tuzu ve karabiberi de döküp karıştırın.
  • Üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  • Altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • Tereyağını eritin, servis yapmadan önce üzerine gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder