21 Kasım 2013 Perşembe

MISIR EKMEĞİ



Mısır ekmeğinin en sevdiğim halidir. Her türlü balık yanına yakışır. Soframda balık varsa yanında mutlaka salata, patates ve mısır ekmeği vardır.

Mısır Ekmeği için Malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 100 gr beyaz peynir
  • 10 dal dereotu
  • Tuz 

Mısır Ekmeği Yapılışı;
  • Peyniri elinizle fazla küçültmeden ufalayın.
  • Dereotunu ince ince kıyın.
  • Diğer malzemelerin hepsini elinizle yoğurun, peynir ve dereotunu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Orta boy fırın kabını yağlayın ve hamuru içine dökün.
  • Fırını önceden kızdırın. 180 derece 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.