10 Mart 2014 Pazartesi

PORTAKALLI İRMİK TATLISI


İrmik besin değeri yüksek bir yiyecektir ve makarnanın ana ham maddesidir. İrmik denilince ilk aklıma irmik helvası ve sütlü irmik tatlısı gelir. Ama evde hiç yapmadım taaaaa ki kızım Ece hayatımıza girene kadar. İlk katı gıdalara geçtiğimizde çorbalara kıvam vermek için kullandım ve o gün bu gündür kullanıyorum :)) Portakallı irmik tatlısı da ailede sevilen bir tatlı haline geldi, irmik seviyorsanız mutlaka deneyin çikolata, irmik, portakal üçlüsüne bayılacaksınız.



Portakallı İrmik Tatlısı için Malzemeler;
  • 2,5 su bardağı süt (500 cc)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 + 2/3 su bardağı irmik
  • 1 paket çikolata (80 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 5 adet portakal
Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı;
  • Süt ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de içine ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
  • Katı bir muhallebi kıvamını alacaktır.
  • Altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  • Portakalları ortadan ikiye kesin ve içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.
  • Ilınan muhallebiyi kaşıkla portakalların içine doldurun.
  • Portakalları dolaba koyun, yarım saat kadar bekletin.
  • Portakalları 2 yada 3 parçaya dilimleyin, servis tabağına koyun.
  • Portakalın yoğun aromasını her dilimde hissedeceksiniz. Afiyet olsun.