25 Mart 2014 Salı

BAKLA ÇORBASI


Bakla benim çok geç tanıştığım bir sebzedir. Hatta ilk pişirdiğim iç bakla tam bir utançtı :)) Ama çorbasını ilk kez geçen bahar denemiştim ve o gündür bu gündür mutfağımda pişer.
Beni bakla ile tanıştıran canım Zerrinime teşekkürler :)



Bakla Çorbası için Malzemeler;
  • 250 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz
  • 6 su bardağı su  (5,5 bardak su + 3 adet buzluk poşetinde et suyu)
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Bakla Çorbası Yapılışı;
  • Taze baklaların uçlarını koparın ve yıkayın.
  • Yarım santim (0,5cm) kalınlığında doğrayın.
  • Soğanı rondo da ince kıyın yada rendeleyin.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağın da soğanları 2 dakika kavurun.
  • Baklaları ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine kaynar suyu, et suyunu ve limon suyunu ekleyip 20 dakika kaynatın.
  • Yumurta, un ve yoğurdu iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
  • Kaynayan çorbanızın suyundan bir kepçe alarak karışıma yavaşça dökün ve dökerken karıştırın.(yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz)
  • Terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak tencereye ekliyin, 5 dakika daha kaynatın.
  • İnce kıydığınız dereotunu ve tuzu çorbaya ekleyip karıştırın.
  • Bir cezvede 2 yemek kaşığı zeytinyağını iyice kızdırın, ocağı kapatıp toz biberi ekleyin. 
  • Çorbayı servis kasesine koyun, yağı üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder