Mantar ile kıyma çok yakışıyorlar birbirlerine, işin içine birde yufka girdi mi değmeyin bu böreğin lezzetine :)
Mantarlı Kıymalı Börek için Malzemeler;
- 4 adet yufka
- 500 gr mantar yada 1 paket
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Mantarlı Kıymalı Börek Yapılışı;
- Kuru soğanı soyun, yıkayın ve ince kıyın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları 2 dakika kadar kavurun.
- Mantarları içme suyunda güzelce yıkayın, ortadan ikiye kesin ve ince kıyın.
- Mantarları da soğanlara ekleyin ve karıştırın.
- Mantarlar suyunu bırakınca kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın, börek içi hazır.
- Bir adet yufkayı tezgaha açın.
- Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
- Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı açın, fırça ile karışımı tekrar sürün ve hazırladığımız börek içinin yarısını yufkaya yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın ve 5 cm genişliğinde kesin.
- Yağlı kağıt açtığınız tepsiye börekleri dizin.
- Yumurtanın sarısının içine biraz zeytinyağı ekleyin ve böreklerin üzerine sürün.
- Fırını önceden kızdırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kalan iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder