26 Mart 2014 Çarşamba

MANTARLI KIYMALI BÖREK


Mantar ile kıyma çok yakışıyorlar birbirlerine, işin içine birde yufka girdi mi değmeyin bu böreğin lezzetine :)

Mantarlı Kıymalı Börek için Malzemeler;
  • 4 adet yufka
  • 500 gr mantar yada 1 paket
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Mantarlı Kıymalı Börek Yapılışı;
  • Kuru soğanı soyun, yıkayın ve ince kıyın.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları 2 dakika kadar kavurun.
  • Mantarları içme suyunda güzelce yıkayın, ortadan ikiye kesin ve ince kıyın.
  • Mantarları da soğanlara ekleyin ve karıştırın.
  • Mantarlar suyunu bırakınca kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın, börek içi hazır.
  • Bir adet yufkayı tezgaha açın.
  • Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
  • Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
  • Üzerine ikinci yufkayı açın, fırça ile karışımı tekrar sürün ve hazırladığımız börek içinin yarısını yufkaya yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve 5 cm genişliğinde kesin.
  • Yağlı kağıt açtığınız tepsiye börekleri dizin.
  • Yumurtanın sarısının içine biraz zeytinyağı ekleyin ve böreklerin üzerine sürün.
  • Fırını önceden kızdırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kalan iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.