3 Mart 2014 Pazartesi

PORTAKALLI PASTACIK


Hem hafif, hem kolay, hem lezzetli hem de mutluluk hissi veriyor :)) İrmikli tatlıları seviyorum hem besleyici hem de kızıma rahatlıkla yedirebiliyorum. Pasta ise pasta, tatlı ise tatlı hem de sağlıklısından...

Portakallı Pastacık için Malzemeler;
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet portakal
  • 1 paket hindistan cevizi (40 gr)

Portakallı Pastacık Yapılışı;
  • Sütü bir tencere ile ocağa koyun.
  • Süt ılınınca şeker ve irmiği ekleyin.
  • Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • İçine portakal kabuğu rendesini ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • 40x25 ebatında bir borcama hindistan cevizini serpin. (en büyük dikdörtgen borcam, yoksa daha küçük bir borcamda olabilir)
  • Üzerine muhallebiyi dökün ve kaşık yardımıyla düzleştirin.
  • Buzdolabında 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
  • Ortalama 4x4 kareler kesin.
  • Servis tabağına karelerin yarısını dizin.   
  • Üzerine yassı kestiğiniz portakal parçalarını koyun.
  • Üzerine kalan diğer muhallebi parçalarını koyun.
  • En son üstünü portakal dilimiyle süsleyin. 
  • Ortalama 17-18 adet çıkıyor.Afiyet olsun.
Not; İstediğiniz meyve ile hazırlayabilirsiniz.