5 Mart 2014 Çarşamba

KAĞITTA LEVREK


Kağıtta balık pişirmek, balığı en kolay ve zahmetsizce pişirme yöntemi bence. Kağıt'a sardığınız zaman balık su kaybedip kurumuyor, yani suyunu salmıyor ve çok lezzetli oluyor. Herkesin yapabileceği çok kolay bir yöntem ve sonuç harika olacak.

Kağıtta Levrek için Malzemeler; 

  • 4 adet levrek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • 4-8 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı kadar top karabiber
  • Tuz, Zeytinyağı

Kağıtta Levrek Yapılışı;
  • Balıkçınızdan balıkları temizleterek alın, güzelce yıkayın.
  • Balıklarınızı güzelce yağlayın ve tuzlayın. 
  • Balığınızın boyundan 10 cm daha uzun, 4 adet yağlı kağıt kesin.
  • Yağlı kağıdı açın ve içine balığı koyun. (balık kağıdın ortasından biraz daha aşağıda dursun)
  • Limon ve kuru soğanı yıkayıp temizleyin ve halka halka kesin.
  • Balığın içine sırasıyla, 5-6 adet top karabiberi, 1 yada 2 defne yaprağını, halka soğanı ve halka limonu koyun.
  • Balığın içini hazırladıktan sonra kapatın.
  • Yağlı kağıdın önce kenarlarını içe katlayın, sonra alt tarafı katlayıp sarın ve tepsiye yerleştirin.
  • Bütün balıklar için aynı işlemi yapın.
  • Üzerini bıçak yardımıyla 4-5 yerinden delin.
  • Önceden ısıttığınız fırında balıkları 180 derece pişirin.  (30-40 dakika kadar)
  • Sıcak olarak, yanına patates ve yeşillik ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.