5 Mart 2014 Çarşamba

SİMİT KURABİYE


Taaaaaaaaaa eskilerden, annemden de önce gelen bir tarif. Annem yapar biz yerdik, ben yapıyorum kızım yiyor :) Ağızda dağılan, durdukça güzelleşen bir lezzet...

Simit Kurabiye için Malzemeler;
  •  1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 paket susam 


Simit Kurabiye Yapılışı;
  • Hamur yapacağımız kabın içine yumurta akını koyun, şekeri ilave edip biraz çırpın.
  • Tereyağını, zeytinyağını, sütü, mahlebi, hamur kabartma tozunu, tuzu ve unu ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  • Hamurdan fındık ile ceviz büyüklüğü arasında parça koparın, yuvarlayın uzunlamasına şekil verin, sonra uçlarından birleştirip halka haline getirin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaptığınız simitleri dizin.
  • Yumurtanın sarısına biraz zeytinyağı damlatın, fırça ile simitlerin üzerine sürün.
  • Susamı en kolay sürme şekli hamuru alıp susama batırmaktır ama isterseniz üzerine serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız fırında 180 derece de pişirin.
  • 48-50 adet simit kurabiyeniz olacaktır. Afiyet olsun.