3 Mart 2014 Pazartesi

MOR LAHANA SALATASI


Lahanagillerin faydaları anlatmak ile bitmez, üstelik hepsi de çiğden yenebilir. Mor lahana salatasını yemeklerinizin yanına her daim hazırlayabilirsiniz..
Bir keresinde annem mor lahananın yemeğini yaptı, tadı çok güzeldi ama tipini gören asla ağzına sürmezdi çünkü yemek neredeyse siyaha bakan mor renkteydi :)) belki bir gün yapar fotoğrafını çekerim, kim bilir..

Mor Lahana Salatası için Malzemeler;
  • Orta boy mor lahananın yarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Mor Lahana Salatası Yapılışı;
  • Lahananın dış kabuğunu bir kat soyun ve yıkayın.
  • Lahanayı ikiye bölün ve ince ince kıyın. (beyaz yerlerini doğramayın)

  • Lahanaları bir kaba alın, biraz tuz dökün ve elinizle ovun, bu yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Fazla suyu çıkarsa süzün.
  • Yoğurt ve mayonezi karıştırın, sonra lahana ile karıştırın. (isteğe bağlı olarak yoğurt miktarını artırabilir, mayonez koymayabilirsiniz)
  • Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder