6 Mart 2014 Perşembe

GÜVEÇTE KÖFTE


Güveçte ne pişirirseniz pişirin tadı daha leziz olacaktır. Hem hazırlaması kolay hem de yemesi :) Yanına pilav da yaptınız mı bir öğün yemeğiniz hazır..

Güveçte Köfte için Malzemeler;
Köfte için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber yada pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveç için;
  • 4-5 adet patates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 40 cm çapında güveç tepsi yada normal tepsi

Güveçte Köfte Yapılışı;
  • Kıymayı bir kaba koyun.
  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyip kıymaya ekleyin.
  • Ekmek dilimlerini ıslatın, sıkın ve kıymanın içine ufalayın.
  • Yumurtayı ve baharatları ekleyin, yoğurun.
  • Köftelere uzunlamasına şekil verin ve tepsiye aralıklarla dizin.
  • Patatesleri soyun, yıkayın, uzunlamasına doğrayın.
  • Patatesleri biraz tuz ve karabiber ile harmanlayın, köftelerin arasına dizin.
  • Biberleri temizleyin, bölün tepsiye dizin.
  • Domatesleri de uzunlamasına kesin, aralıklı yerleştirin.
  • Sarımsakları temizleyin, kesin ve aralara yerleştirin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin (biraz su da ekleyebilirsiniz)
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak yiyin. Afiyet olsun.