15 Mart 2014 Cumartesi

HARDALLI PATATES


Harika bir garnitür tarifidir. Her ana yemeğin yanına rahatlıkla yapılabilir. Patatesin hardallı hali :)

Hardallı Patates için Malzemeler;
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı krem beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber

Hardallı Patates Yapılışı;
  • Patatesleri soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın.
  • Patatesleri fırın poşetine koyun, tuz karabiber ve zeytinyağı gezdirip ağzını kapatın.
  • Bıçak ile poşette 3-4 delik açın ve 180 derecede pişirin.
  • 20 dakika sonra patatese çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • İsterseniz suda da haşlayabilirsiniz. O zaman yağ, tuz ve karabiberi sonra ekleyin.
  • Yoğurt, krem peynir, mayonez ve hardalı bir kabın içinde homojen kıyama gelene kadar karıştırın.
  • Pişip, soğuyan patatesleri sos ile karıştırın.
  • Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder