4 Mart 2014 Salı

KOLAY EZOGELİN ÇORBASI


Çorba kurtarıcıdır. Hasta olduğunda, üşüdüğünde ilk istediğin 'sıcak bir çorba olsa da içsem'dir. Çorba kültürümüzdür, geçmişimizdir ve umarım geleceğimizdir.
Bu ezogelin çorbası, esnaf lokantasında yediklerinizi aratmayacak...



Kolay Ezogelin Çorbası için Malzemeler;
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 küçük çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kuru nane
  • 1.5 lt soğuk su 
  • 3 adet buzluk poşetinde et suyu.

Kolay Ezogelin Çorbası Yapılışı;
  • Soğanı ve patatesi küçük küp küp doğrayın.
  • Tencereye mercimeği ve bulguru yıkayıp, koyun.
  • Doğradığımız soğan ve patatesi ekleyin. 
  • Salça ve yağları da ekleyin.
  • Üzerine 7,5 su bardağı soğuk su ve 3 adet buzluk poşetinde ki et suyunu ekleyin.
  • 20-25 dakika kadar kaynatın.
  • Kıvamına göre isterseniz kaynar su ekleyebilirsiniz.
  • Baharatlarını ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.  
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)