16 Mart 2014 Pazar

BAHARATLI BEZELYE


Özellikle ızgara etlerin yanına yakışan bir garnitür. Bezelyeyi böyle daha çok seveceksiniz :))

Baharatlı Bezelye için Malzemeler;
  • 2 su bardağı bezelye (dondurucudan kullandım)
  • 1-2 adet çili (şili) biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Baharatlı Bezelye Yapılışı;
  • Bezelyeleri 20 dakika kadar haşlayın.
  • Yapışmaz tavayı kızdırın.
  • Zeytinyağını, sarımsağı ve çili biberini ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
  • Çili biberi acıdır, miktarını ona göre ayarlayın.
  • Haşlayıp, süzdüğünüz bezelyeleri tavaya ekleyin.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin 5 dakika kadar kavurun.
  • Bezelyeleriniz servise hazır. Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder