26 Kasım 2013 Salı

REYHANLI BULGUR PİLAVI



Reyhanlı Bulgur Pilavı için Malzemeler;
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Reyhan, Tuz


Reyhanlı Bulgur Pilavı Yapılışı;
  • Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyun. Doğradığınız soğan ve biberi rengi dönene kadar kavurun.
  • İçine salçayı ekleyin, bir iki kere karıştırın.
  • Bulgurları ekleyin 5 dakika kavurun.
  • 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış kuru reyhanı ve tuzu ekleyin.
  • Kaynamış suyu da ekleyip orta ocakta kısık ateşe alın 20 dakika kaynatın, sonra demlenmeye bırakın. Afiyet olsun. 
Not: Reyhanı kuru veya taze olarak, damak tadınıza göre miktarını artırarak kullanabilirsiniz.