21 Kasım 2013 Perşembe

TAVUKLU BÖREK



Tavuklu Börek için Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 3 parça kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1/2 çay bardak zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber


Tavuklu Börek Yapılışı;
  • Tavukları 1 cm'lik küp parçalar halinde doğrayın.
  • Kuru soğanı ince kıyın ve bir tavada zeytinyağının yarısını ile birlikte kavurun.
  • Tavaya tavukları da ekleyip 10 dakika soteleyin.
  • En son baharatları da ekleyip karıştırın, böreğin iç harcı hazır. (Baharatların miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
  • Yumurtanın beyazını, kalan zeytinyağını ve 3 yemek kaşık suyu bir kasede iyice karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha açın ve hazırladığımız karışımın yarısını fırça veya kaşık yardımıyla üzerine sürün.
  • İkinci yufkayı da üzerine açıp kalan karışımı sürün.
  • Yufkayı önce 4 parçaya, sonra her parçayı 2 veya 3 parçaya bölün.
  • Hazırladığımız harcı her parçaya bölün. Kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde sarın.
  • Üzerine yumurta sarılarını sürüp 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.