20 Aralık 2013 Cuma

PORTAKALLI ÇİKOLATALI MOUSSE #yemekfirtinasi 12.gün


Yemek Fırtınasının 12.gün ödevi;

12. gün: Portakalın suyuyla, portakalın kabuğuyla, portakal dilimleriyle, kısaca portakalın içine girdiği en ilginç tarif?? Haydi mutfağa, hazırlayıp bizlerle paylaşın.

Bu gün sizlere portakallı çikolatalı mousse yaptım :)
Daha önce mousse yemiştim adının bu olduğunu bilmeden :))  Zerrinciğim portakallı tarif ödevi verince bende neden portakallı çikolatalı mousse yapmayayım dedim ve koyuldum işe. Yapması çok kolay, tadı keskin, sunumunu çok şık yapabileceğiniz bir tatlı.

Portakallı Çikolatalı Mousse için Malzemeler;
  • 2 su bardağı damla çikolata (ya da farklı bir çikolata)
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak nescafe (1 bardak kaynar suya 1 tepeleme çay kaşık nescafe)
  • Bir tutam tuz
  • Üzeri için 1 paket krem şantiyi 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek hazırlayın.
  • Not: Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun.


Portakallı Çikolatalı Mousse Yapılışı;
  • Çikolatayı Blenderinize koyun bir dakika çalıştırın.
  • İçine portakal suyunu ve yumurtayı ekleyip tekrar çalıştırın.
  • Bir bardak sıcak nescafeyi hazırlayın, kaynar olması önemli.
  • Blender çalışırken kaynar nescafeyi yavaşça ekleyin, sıcaklıkla yumurtalar biraz pişecektir ve çikolatalar iyice eriyecektir.
  • Hazırladığınız karışımı 6 orta boy kaseye paylaştırın.

          
  • Hazırladığınız kaseleri dolaba koyun ve soğumaya bırakın (30 dakika yeterli)
  • Hazırladığınız krem şantiyi kaselere pay edin, üzerini tamamen kapatabilirsiniz ya da şekil verebilirsiniz.
  • Krem şanti çikolatanın ağır tadını hafifletecektir.
  • Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz.
  • Misafir sayısına göre daha küçük kaselerde, bardakta, shut bardağında vs. hazırlayabilirsiniz.
  • Portakallı Çikolatalı Mousseniz hazır. Afiyet olsun.