6 Ocak 2014 Pazartesi

KİŞNİŞLİ TAZE FASULYE #yemekfirtinasi 28.gün


Yemek Fırtınasının 28.gün ödevi;

28. gün : Kış sebzelerinden zeytinyağlı.. Bakalım kalsik zeytinyağlı tariflerinden mi gideceksiniz, enteresan bir lezzet mi çıkaracaksınız?

Bugün sizler için Kişnişli Taze Fasulye pişirdim :)
Kişnişe olan sevdamı duymayan kalmadı sanırım. Ah bir de taze fasulyeyle birleşince çıkan lezzeti bir bilseniz mutfağınızdan eksik etmezsiniz bu otu :) Kişniş salamura olarak dolabımda bulunduğu için her zaman farklı bir şeyler deneyebiliyorum ama tazesi çıktığı zaman kaçmaz benden. Bence daha sık kullanılmayı hak eden bir yeşillik kişniş ve daha fazla yetiştirilmeli.
Ödevimiz bir zeytinyağlı pişirmek ama benim şöyle bir sorunum var genelde zeytinyağlı yemeklere salça katarım bu da onları zeytinyağlıdan çıkartıyor sanırım, aslında her şeyi de zeytinyağında pişiririm bu da onları tekrar zeytinyağlı yapar bence :))


Kişnişli Taze Fasulye için Malzemeler;
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 dal kişniş
  • Tuz

Kişnişli Taze Fasulye Yapılışı;
  • Taze fasulyeleri yıkayın ve kırın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  • Salçayı ekleyip bir iki çevirin.
  • Taze fasulyeleri de ekleyin ve rengi dönene kadar 5 dakika kavurun. 
  • Sarımsakları soyun ve bütün olarak tencereye koyun.


  • Doğradığınız kişnişi ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Tencereyi kısık ateşe alın fasulyeleri kendi suyunda pişirin. Arada kontrol edin suyunu çekerse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. 
  • Sıcak veya ılık yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.