8 Ocak 2014 Çarşamba

PATATESLİ BÖREK



Patatesli börek denince aklıma ilk gelen patatesi kavurarak yapmak. En çok bu halini severim belki de yılların alışkanlığıdır :)

Patatesli Börek için Malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 yumurta sarısı   
Yufka içi için sos;
  • 1 yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Börek Yapılışı;
  • Patatesleri soyun, dilimleyin ve haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri süzün ve bir çatal yardımıyla ezin.
  • Soğanı ince ince kıyın ve yağda kavurun.
  • Salçayı ekleyip biraz daha kavurun, patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın. 
  • Hazırladığımız börek içini bir tabağa çıkarın soğusun.
  • Yumurtanın beyazını bir çatalla iyice çırpın, içine zeytinyağını ve suyu ekleyip tekrar karıştırın, sosumuz hazır.
  • Yufkayı tezgaha yayın içine bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürün.
  • Yufkayı önce 4 parçaya sonrada her parçayı tekrar 4 parçaya bölün, toplamda elinizde 16 adet üçgen parça olacak. (12 parçaya da bölebilirsiniz)


  • Yufkaya içi koyun kenarları kıvırın ve sarın, bütün yufkaları aynı şekilde sarın.
  • Sardığınız börekleri tepsiye dizin yumurta sarısını üzerlerine sürün ve 180 derece fırında pişirin.
  • Servis tabağınıza koyun. Afiyet olsun.