3 Ocak 2014 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE #yemekfirtinasi 26.gün



Yemek Fırtınası 26.gün ödevi

26. gün : En kalorili, en lezzetli, ne yapalım yahu kırkyılda bir yapıp yiyoruz dediğiniz lezzet hangisi. Bu akşam sofralar coşsun.. Masaya ve blogunuza o lezzet konuk olsun :)

Bu gün sizlere Çikolatalı Kurabiye yaptım.. çikolataya doyacaksınız :))
Çikolata sevmeyen var mıdır? bence yoktur. Bu tarifin her yerinden çikolata çıkıyor :)

Çikolatalı Kurabiye için Malzemeler;
  • 400 gr çikolata sütlü yada bitter (5 paket kare çikolata)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu (yarım paket)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı
Çikolatalı Kurabiye Yapılışı;
  • Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kase içinde karıştırın.
  • Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı başka bir kasede iyice çırpın.


  • 240 gr çikolatayı (3 paket)  kırın ve tereyağıyla birlikte benmari usulu eritin. 
  • Eriyen çikolatayı şeker yumurta karışımına dökün, biraz karıştırın.

  • Karışıma diğer kasede hazırladığınız un karışımını da ekleyin.
  • Kalan diğer 2 paket çikolatayı küçük parçalara kesin ve onuda kurabiye hamuruna ekleyin.

  • Hazırladığınız hamur biraz yapışkan olacaktır bekledikçe katılaşacağı için fazla bekletmeden iki yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıt açtığınız tepsiye dizin. 
  • Parçaları biraz küçük koyun ve araları açık dizin kurabiyeler biraz yayılacaktır.  
  • 180 derecede 12-15 dakika pişirin. Üzerleri çatlayınca tamamdır.
  • Fırından çıkarınca hamuru bir tel üzerinde soğutun (fırın teli yada ızgara teli olabilir)

  • Bu hamurdan ortalama 35-40 kurabiye çıkıyor. 3 gün saklayabilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman mikrodalgada ısıtabilirsiniz sıcak yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.