10 Ocak 2014 Cuma

PIRASALI GÜL BÖREK



Pırasa börek için inanılmaz leziz bir sebze bence, pırasayı kavurup istediğiniz şekilde börekler sarabilirsiniz sonuç mükemmel olacaktır :)

Pırasalı Gül Börek için Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 3 adet pırasa
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz, karabiber  

Pırasalı Gül Börek Yapılışı;
  • Bir yufkayı 16 üçgen parça olacak şekilde kesin.
  • Pırasaları ince ince kesin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin, tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürmek için ayırın. (1 yemek kaşığı zeytinyağı eklerseniz börekleriniz daha parlak olur)
  • Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımı yufkaların içine sürün.
  • Pırasayı yufkanın içine yanlamasına ince bir şekilde yayın, Kalın tarafından uç kısma doğru kıvırarak sarın tepsiye koyarken uç kısmını açılmaması için altına sıkıştırın.


  • Bütün yufkaları bu şekilde sarın ve yağlı kağıt açtığınız tepsiye dizin.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün, susamı dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Servis tabağını alın. Afiyet olsun.