18 Ocak 2014 Cumartesi

KABAK MÜCVERİ


Kabak mücver ilk öğrendiğim ve en çok yaptığım sebze yemeğidir. Mücver deyince herkesin ilk aklına gelen kabaktır. Kabağın en lezzetli şeklide mücverdir. Amaaaaa patates ve pırasadan yaptığım mücver de nefis oluyor.
Öncelikle kabak mücver ile başlayalım tarifimize.


Kabak Mücveri için Malzemeler;
  • 4 adet kabak
  • 100 gr beyaz peynir 
  • 6-7 dal maydanoz
  • 6-7 dal dereotu
  • 6-7 dal taze soğan (2-3 kök)
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Kızartma için yağ

Kabak Mücveri Yapılışı;
  • Kabakları soyun, yıkayın, rendenin kalın tarafında rendeleyin ve 15 dakika bekletin.
  • Bu arada yeşillikleri temizleyin, yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Rendelediğiniz kabakları iki avucunuzun içine alın sıkıp fazla suyunu çıkarın ve başka bir kaba alın. Kabakları ne kadar çok bekletirseniz o kadar çok suyunu salar. Bu da fazladan un eklemenize sebep olur, dikkat edin.
  • Peyniri rendeleyin yada elinizde ufalayın.


  • Yumurtayı, unu ve baharatları birleştirip ,pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Karışıma diğer malzemeleri de ekleyip, bir kaşık yardımıyla bütün harç birbirine girene kadar iyice karıştırın.
  • Yapışmaz tavaya tüm yüzeyi kaplayacak kadar yağ koyun, büyük göz ocakta orta ateşte yağı kızdırın.  
  • Hazırladığınız karışımdan yemek kaşığı dolusu alın tavaya koyun, kaşığın arkası ile üzerini düzeltin, arkalı önlü kızartın.
  • Tavanın yağı azaldıkça azar azar ekleyin.

  • Kızaran mücverleri havlu peçete üzerine çıkarın, fazla yağı çıksın.
  • Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.
Not; Yapışmaz tavanın sadece zeminini bir fırça yardımıyla yağlayarakta mücveri pişirebilirsiniz. Karışımı her koyduğunuzda fırçayla yağlama işlemini tekrarlayın. Böylelikle çok az yağlı bir mücver hazırlamış olursunuz. Dikkat edeceğiniz nokta orta ateşte pişirmek yoksa iç kısımları çiğ kalabilir.

Bu tarifimi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)