28 Mayıs 2014 Çarşamba

PATATES PÜRELİ SEBZELİ ENGİNAR SALATASI


Bu aralar sık sık enginarlı tarifler deniyorum, her hafta mutlaka pazardan enginarımı alırım ve pişiririm. Bu salatayı kızım Ece'nin arkadaşı Defne'nin doğum gününe giderken hazırladım ve tam puanı kaptım :)
Enginar salatası püre ile çok yakıştı mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hem lezzeti hem sunumu harika oldu. Et yanına yaptığım püre artınca bu lezzet karışımı ortaya çıkmış oldu :)
Daha önce hazırladığım Patates Püresi ve Sebze Sote tariflerine bakabilirsiniz.



Patates Püreli Sebzeli Enginar Salatası için Malzemeler;
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet iri kırmızı biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 4 adet enginar

Patates Püreli Sebzeli Enginar Salatası Yapılışı;
  • Enginarları kendi suyuyla bir tencere koyun ve 15 dakika kadar haşlayın. Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz, çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz. 
  • Enginarlar kendi suyunda haşlanınca içine başka bir şey eklemenize gerek kalmayacaktır çünkü fazlasıyla limon tadını hissedeceksiniz.


  • Patatesleri soyup, yıkayın ve bir bardak süt içinde haşlayın. Patatesler pişince tereyağını, tuz ve karabiberini ekleyip blanderdan geçirin. Püreyi servis yapacağınız tabağın zeminine yayın.


  • Pişen enginarları süzün, bıçak yardımıyla 8 parçaya bölün ve pürenin üzerine yerleştirin. Bu özellikle kalabalık davetlerde enginarın daha kolay servis yapılmasını sağlayacak. 


  • Kabağı, havucu ve biberleri güzelce yıkayıp temizleyin. Sebzeleri 1cm genişliğinde uzun şeritler halinde doğrayın. 
  • Bir tavaya zeytinyağını koyun pişme süresine göre (havuç, kabak, biberler) sebzeleri sırasıyla ekleyip spatula yardımıyla karıştırarak soteleyin.
  • Sebzelere biraz tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine paylaştırın.


  • Son olarak mısırları servis tabağının kenarına ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun :)