26 Şubat 2014 Çarşamba

KAVURMALI PAZILI TEPSİ BÖREĞİ


Geçen gün dondurucuda koca bir poşet kavurma geçti elime, nasıl olmuşta unutmuşum bilemedim :) Kavurmalı tarifler deneyeyim dedim ve kavurmalı pazılı bu börek çıktı ortaya, yiyenlerden tam not aldı. Tarif geliyor...

Kavurmalı Pazılı Tepsi Böreği için Malzemeler;
  • 1 bağ pazı
  • 300 gr kavurma yağsız (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta

Kavurmalı Pazılı Tepsi Böreği Yapılışı;
  • Pazıları yıkayın, orta sert kısımlarını çıkarın ve ince ince doğrayın.
  • Kavurmayı küçük küçük doğrayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağını koyduğunuz tencerede kavurun.
  • Diriliğini kaybeden soğanların içine kavurmayı ekleyin.
  • Doğradığınız pazıları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
  • Altını kapatın, baharatları ekleyin ve karıştırın.
  • Bir adet yufkayı tezgaha açın.
  • Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
  • Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 2 yemek kaşığı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
  • İç harcı 3'e bölün ve her yufkaya pay edin.
  • Yufkayı sarın, bir ucundan içe doğru kıvırarak daire elde edin.
  • 26 cm çapında tepsinin ortasına koyun.
  • Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayın.
  • Tepsiye koyarken diğerinin etrafına sardırın.
  • Üzerine yumurtanın sarısını çırpın ve sürün.
  • 180 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine ıslak elinizi gezdirip, temiz bir havlu veya bez ile kapatırsanız üzeri kurumayacaktır.
  • Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.