1 Şubat 2014 Cumartesi

HAMUR KIZARTMASI (MAFİŞ)


Hamur kızartmaları arasında en az yağ çeken ve en sevdiğimdir. Artvin yöresinde  bu hamur kızartmasının adı Mafiş'tir. Hafta sonu kahvaltı masalarımızı süsler, midemizi şenlendirir.

Hamur Kızartması için Malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur Kızartması Yapılışı;
  • Yumurtayı hamuru yoğuracağınız kabın içine kırın, çırpın.
  • Un,tuz,karbonatı karıştırın.
  • Yoğurdu ve un karışımını yumurtaya ekleyin ve yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgahınıza alın ve oklavayla 0,5cm kalınlığında açın.
  • 5cm genişliğinde şerit kesin, istediğiniz ebatta hamur parçaları elde edin. 
  • Derin kızartma tencerenize yağı koyun ve kızdırın.
  • Kestiğiniz hamur parçalarını kızgın yağa atın ve arkalı önlü kızartın.
  • Kızaran hamurları bir çatal yardımıyla servis tabağınıza çıkartın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder